Je vindt hier een overzicht met foto en beschrijving van veel glazuur en slibs. Fabrieksglazuur maar ook zelf samengestelde glazuren met het recept erbij.
Het overzicht gebruiken
Je kunt op verschillende manieren glazuren zoeken in het overzicht. Je kunt een zoekterm opgeven en kijken of dit wordt gevonden maar handiger is om een of meer filters aan te geven.
Door op een foto te klikken krijg je de beschrijving. Klik je nog een keer op de foto dan wordt deze vergroot om het glazuur goed te kunnen bekijken
De volgende filters zijn mogelijk:
- Soort glazuur (temperatuur, slibs, raku )
- Uiterlijk (mat glanzend effect)
- Kleur (eigenlijk zijn dit meer kleur groepen)
- Auteur ( wie het recept heeft geplaatst)
Tip voor cursisten van Kleistad: wanneer je Cursus Kleistad als filter voor auteur opgeeft, zie je de glazuren die in het atelier van Kleistad aanwezig zijn voor gebruik door cursisten.
Denk eraan dat het filter actief blijft, ook als je filters verbergen aangeeft. Het filter kun je verwijderen door om het kruisje achter het filter te klikken.
Recepten toevoegen
Abonnees van Kleistad kunnen ook zelf hun glazuren en glazuur recepten toevoegen. Dit kan alleen wanneer je ingelogd bent op de website van Kleistad.
- Je geeft een herkenbare naam aan je glazuur
- Selecteert de filter categorieen
- Geef een beschrijving van de oorsprong van het recept
- Natuurlijk moet er een duidelijke foto van het glazuur worden bijgevoegd. De foto uploaden in een klein formaat bijvoorbeeld 300×400 pixels.
- Voor zelf samengestelde glazuren geef je het recept aan in gram (het programma zet het zelf om naar een recept van 100 gram).
- Pigmenten en kleurende oxides geef je op bij toevoegingen. De meeste grondstoffen kun je selecteren uit de keuze lijst.
Wanneer je het recept hebt bewaard kun je het weer bewerken of zelf verwijderen en je kunt het publiceren zodat het in het glazuur overzicht is te zien.
In het glazuur menu kun je ook een lijst met grondstoffen inzien die gebruikt worden in glazuren. Voor diegenen die zelf glazuren samenstellen en dit via de SEGER formule doen staat er ook een lijst met de elementen en de molecuul samenstelling.